Jedlá z cestovín

Jedlá z cestovín
Jedálny lístok v PDF: 
Alergény: 
Zoznam alergénov: 1. obilniny obsahujúce lepok (t.j. pšenica, raž, jačmeň, ovos, špalda, kamut alebo ich hybridné odrody) a výrobky z nich okrem a) pšeničných glukózových sirupov vrátane dextrózy, ako aj výrobky z nich, ak proces, ktorému sa podrobili, pravdepodobne nezvýši stupeň alergénnosti určený Európskym úradom pre bezpečnosť potravín pre výrobok, z ktorého pochádzajú, b) pšeničných maltodextrín, ako aj výrobky z nich, ak proces, ktorému sa podrobili, pravdepodobne nezvýši stupeň alergénnosti určený Európskym úradom pre bezpečnosť potravín pre výrobok, z ktorého pochádzajú, c) jačmenného glukózového sirupu, d) obilnín používaných na výrobu destilátov alebo etylalkoholu poľnohospodárskeho pôvodu určeného na liehoviny a iné alkoholické nápoje, 2. kôrovce a výrobky z nich 3. vajcia a výrobky z nich 4. ryby a výrobky z nich okrem a) rybacej želatíny používanej ako nosič vitamínov alebo karotenoidových prípravkov; b) rybacej želatíny alebo rybacieho gleja používaných na čírenie piva a vína. 5. arašidy a výrobky z nich 6. sójové zrná a výrobky z nich okrem a) úplne rafinovaného sójového oleja a tuku, ako aj výrobky z nich, ak proces, ktorému sa podrobili, pravdepodobne nezvýši stupeň alergénnosti určený Európskym úradom pre bezpečnosť. potravín pre výrobok, z ktorého pochádzajú, b) prírodných zmesných tokoferolov (E 306), prírodného D‑alfa‑tokoferolu, prírodného D‑alfatokoferolacetátu, prírodného D‑alfa‑tokoferolsukcinátu sójového pôvodu, c) fytosterolov a esterov fytosterolov získaných z rastlinných olejov sójového pôvodu; d) fytostanolesteru získaného zo sterolov rastlinného oleja sójového pôvodu. 7. mlieko a výrobky z neho, vrátane laktózy okrem a) srvátky používanej na výrobu destilátov alebo etylalkoholu poľnohospodárskeho pôvodu určeného na liehoviny a iné alkoholické nápoje b) laktitolu. 8. orechy, ktorými sú mandle, lieskové orechy, vlašské orechy, kešu, pekanové orechy, para orechy, pistácie, makadamové orechy a queenslandské orechy a výrobky z nich okrem orechov, ktoré sú používané na výrobu destilátov 9. zeler a výrobky z neho 10. horčica a výrobky z nej 11. sezamové semená a výrobky z nich 12. oxid siričitý a siričitany v koncentráciách vyšších ako 10 mg/kg alebo 10 mg/l 13. vlčí bôb a výrobky z neho 14. mäkkýše a výrobky z nich